Unikt projekt: Bli rosvärd i Simrishamns kommun!

dsc_0007_gw.jpg

Ett unikt rosprojekt pågår i Simrishamns kommun. Här delar man ut gratis rosor till invånare som vill bli rosvärdar. Den som blir rosvärd åt en kommunros förbinder sig, förutom att vårda rosen, förstås, att den planteras på ett sådant sätt att även förbipasserande kan njuta av dess skönhet och doft.  Simrishamns stad var först ut med att nappa på erbjudandet, sedan har planteringar skett i byarna Borrby, Hammenhög, Vallby, Vitaby, St Olof, och i förra veckan hade turen kommit till Gärsnäs.

garsnas_1.jpg

Ingela Persson, Raskarums plantskola, hjälper tre damer Nilsson, Elsa, Ingalill och Berit, att välja rosor. Elsa vill ha en vit, Ingalill en rosafärgad, och Berit har redan bestämt sig för gula myskrosen Ghislaine de Feligonde.

garsnas_2.jpg

Inger Losell Gummesson från Tågarps trädgård har hittat rosen till Elving Olsson: Lichtkönigin Lucia med gula, doftande blommor.

Österlen ska bli Rosornas landskap! Det är målsättningen bakom projektet som är ett samarbete mellan kommunen och föreningen Österlens Kulturhistoriska Rosor. Tre plantskolor bidrar med rosor: Roskraft i Ö Hoby, Tågarps trädgård och Raskarums plantskola. Nästa by på tur i planteringsturnén runt Österlen, är Tommarp till våren.

Rädd för att du missat möjligheten att bli rosvärd? Inga problem. Anmäl dig till kommunträdgårdsmästare Rolf Carlson eller vänd dig till någon av de ovannämnda plantskolorna. Än finns det chans att bli rosvärd!

Annonser

4 kommentarer

Under Allmänt, Österlen, Österlens Kulturhistoriska Rosor, Kultur, Rosor, Trädgård

4 svar till “Unikt projekt: Bli rosvärd i Simrishamns kommun!

  1. Är ute och önskar alla mina trädgårds & inrednings bloggare ett riktigt GOTT NYTT ÅR!
    Ha en fortsatt trevlig nyårsdag!

    Mvh Camilla på Trädgårdsliv & Design

  2. Hej,

    gäller detta med rosor endast i Simrishamns kommun? Eller kan man även vara med om man har sin trädgård i f d Löderups Kommun, d v s Ystad Kommun (eller Ystad Österlens Området eller vad det nu heter…)

  3. Ping: Outside Online

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s