Nu blommar husmodern och snödroppsträdet

husmodern.jpg

Husmodern, det gamla underbara äppelträdet, har blommat ikapp med det nyplanterade Snödroppsträdet i helgen. I en trädgård måste det finnas träd i alla generationer, både unga och gamla. Ingen vet när Husmodern planterades, hon var ett av fem träd som fanns i trädgården när vi köpte Killahuset. Ett bättre matäpple finns inte! Det är stort och matigt, fast och friskt, kan plockas sent på hösten och förvaras länge. Husmodern växer under den jättelika pilen som under många decennier, kanske ett sekel, har tvingat henne att böja sina grenar mot marken.

Snödroppsträdet Halesia hör till ett av vårens nyförvärv. Stora, vitrosa blommor hänger som tunga droppar under grenarna.

snodroppstrad-i-blom.jpg

Snödroppsträdet är tillägnat min dotter Janna. Förra veckan blev hennes kusiner Ida och Stina gudmödrar till ett Sibiriskt korkträd och en Maackia. Jag tycker om att ha ett personligt förhållande till mina träd och växter.

Utan hjälp skulle det vara omöjligt att klara av en så här stor trädgård. Idag har flickorna Nicole, Amie och Kim varit här ett par timmar under eftermiddan och hjälpt mig att ställa iordning den äldsta delen av trädgården. Här har de blivit fotograferade framför husmodern.

kim-amie-och-nicole.jpg

Annonser

1 kommentar

Under Österlen, Kultur, Trädgård

Ett svar till “Nu blommar husmodern och snödroppsträdet

  1. eva sperlich

    hej
    hur hittar jag till dig från Kivik ?
    hälsn
    eva

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s