Rapport från kampen mot mördarsniglarna

 spansk-skogssnigel-25197.jpg

Mitt försök att förgifta mördarsniglarna är ett totalt misslyckande. Som jag tidigare rapporterat lät jag saxen vila i ett par veckor, men nu har jag inget val längre: Glöm giftet! Saxmörderskan är tillbaka!

Efter dagens välkomna regn invaderades trädgårdens gröna växter av en armé av mördarsniglar i alla storlekar och färger. Och alla var lika glupska. Ingen av marodörerna, jag upprepar INGEN sökte stilla sin hunger genom att äta av det blå giftet som jag portionerat ut under blomsterkrukor här och där i trädgården. Alla höll sig utanför krukorna och tuggade i sig blad efter blad. Till min förvåning såg jag att sniglarna även gillade hybridvallörtens kraftiga och sträva grönkost.

Nu blir det snigeljakt morgon och kväll. Fast jag har redan börjat fundera på vad som skulle kunna avlösa saxen och giftet, kanske ett levande vapen? Myskankor ska visst gilla sniglar. Kampen fortsätter….

Ps. Det finns en snigel som är fridlyst i trädgården. Egentligen är det inte en snigel, utan en snäcka: Vinbergssnäckan. För att skydda den har jag ställt ut snigelgiftet under krukor. Den kan ju inte ta med sig huset in genom krukans bottenhål.

Annonser

1 kommentar

Under Allmänt, Österlen, Trädgård

Ett svar till “Rapport från kampen mot mördarsniglarna

  1. inger

    Prova med att salta dom. Det fungerar!!!!!!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s